ECHIPAMENTE PRINCIPALE

Caracteristicile tehnice ale uscatoarelor

Pentru a putea satisface cerintele de calitate si mediu, uscatoarele de cereale modernetrebuie sa satisfaca mai multe cerinte:

  • optimizarea capacitatii de uscare , la marimea instalatiei
  • reducerea minima a calitatii produselor in urma uscarii
  • consum energetic scazut
  • scaderea poluarii mediului inconjurator
  • operare simpla
  • costuri minime de investitie si exploatare
  • capacitate mare de adaptabilitate

Parametrii constructivi si functionali ai uscatoarelor din grupa H-TECH produse de catre noi, sant in permanenta dezvoltati, in interesul atingerii celor mai inalte cerinte, conform celor mentionate mai sus. Scopul nostru este, ca echipamentele pe care le producem, sa corespunda soiurilor de cereale cultivate, tehnicilor de recoltare specifice fiecarei zone, adaptarea lacapacitatea ceruta si la alte cerinte solicitate. Totodata, sa acoperim cerintele intreagii categorii de clienti, de la marii producatori pana la mici fermieri, prin adaptibilitatea si modularitatea uscatoarelor noastre.

NOUTATIILE TEHNICE ALE USCATOARELOR H-TECH

Solutie personalizata a coloanei de uscare

Cele mai raspandite uscatoare de cereale , sant de constructie de tip cascada. In comparatie cu acestea, modulele uscatoarle H-TECH sant formate din 10 coloane individuale de uscare, care confera numeroase avantaje. Circulatia aerului de uscare este mult inbunatatita, astfel ca uscarea se face mult mai uniform.. Datorita formei aripioarelor pentru dirijarea curgerii cerealelor, acestea sant in permanenta rotite, astfel se evita supraincalzirea cerealelor expuse caldurii, numarul boabelor deteriorate termic sau sparte, sant substantial reduse. Tot datorita formei constructive a coloanelor de uscare, blocarea cerealelor este exlusa, astfel si cauzele de producere a incediilor este substantial diminuat. Tot datorita formei constructive, cantitatea de aer care strabate stratul de cereale, poate fi modificata, putandu-se astfel optimiza raportul de aer/umiditate, prin aceasta ajutand la transferul de temperatura si umiditate dintre aer si cereale.

Constructie modulara

Uscatorul este de constructie modulara, avand posibilitatea de marire a capacitatii de uscare, prin simpla adaugare de noi module. Astfel uscatorul este extrem de adaptabil tuturor cerintelor, dandu-ne posibilitatea de acoperire a tuturor capacitatilor de uscare, de la micii producat, ori pana la marii producatori sau traderi.

Amplasarea multipunct a ventilatoarelor

In loc de un singur ventilator central de mare capacitate, uscatorul este echipat cu un numar de mai multe ventilatoare mai mici, dispuse pe inaltimea uscatorului, pe fiecare modul de uscare. Constituie un avantaj faptul ca fiecare ventilator beneficiaza de reglaj individual, astfel ca debitul de aer si temperatura din fiecare zona a uscatorului poate fi reglata.

Descarcare continua

Descarcarea cerealelor uscate din uscator, se face in flux continuu. Avantajul acestui tip de decarcare, este ca ciclul de uscare e uniform si usor de reglat, in ciclul de functionare al celorlalte echipamente din linia tehnologica ( elevatoare, transportoare, selector) nu apar intreruperi in timpul functionarii si nici suprasarcini, nefiind necesara investirea in echipamente pentru evitarea acestora. Astfel sant reduse costurile cu investitia si exploatarea.

Instalatie inovativa de separare a prafului

Fiecare ventilator al uscatorului , este prevazut cu sistem propriu de separare a prafului, de constructie speciala cu circuit complect inchis, emisile de praf in atmosfera sant mult sub cerintele de protectie a mediului.

Sistem de recupare a caldurii

Echipamentele pentru uscarea cerealelor, utilizeaza cantitati mari de energie termica. Pentru eficientizarea procesului de uscare, se lucreaza cu cantitati foarte mari de aer, care duc la pierderi mari de energie termica. Sistemul modern de recuperare a caldurii al uscatoarelor H-TECH, reuseste o recuperare eficienta a caldurii, deoarece recuperarea se face intr-un mediu cu temperatura foarte innalta, evitandu-se pierderile aparute la sistemele externe, lungi, de recuperare a caldurii. In comparatie cu sistemele clasice, recuperarea caldurii se face nu doar din zona de uscare c i si din zona de racire a uscatorului.

×